Никита
За Никита:
Никита има сериозен спортен опит зад гърба си. Пътят й стартира още на 14 години, когато се запознава с Ани Павлова и става част от нейната школа по хата йога. Посвещава 10 години на тази древна практика, развиваща тялото и ума, докато успоредно с това тренира и карате. На 24 вече е председател на спортен клуб по кунг фу, като освен активен съзтезател с няколко медала е и инструктор. Участва в организацията на международни съзтезания, като междувремено популяризира този стил чрез демонстарции из цялата страна. По това време се записва и на спортна гимнастика при Емил Видев към НСА, където тренира акробатика и батут.
С въздушната йога се запознава през 2014 година, когато я канят да менажира студио Aero Dona и бързо след това взима сертификат за инструктор от самия Енрико Валбонезе, който е в България по покана от същото студио. Силно вдъхновена от въздушната практика, започва да води интензивно групи през следващите 3 години, както за малки, така и за големи. “При бойните изкуства работиш с елемент земя, повтаряш хиляди пъти едно движение, докато тялото го научи, при въздушните практики всичко става бързо и без много усилие, усещаш тялото си по леко и ефирно, летиш, докато вървиш”.
Другият любим елемент на Никита е огънят, който я разгръща като професионален сценичен артист и близо 10 години вече пътува из Европа и България, водейки и обучителни уъркшопи, и посвещавайки хората в изкуството да танцуват с огън.
Галерия
График:
Дни Център Младост Лозенец
Понеделник
Вторник
Сряда
Четвъртък
Петък 09:00 – 10:15
Събота
Неделя