Тренировки

Pole Dance /пол денс/

 

Пол денс е уникален танц, който съчетава сила, координация, кардио упражнения, елегантност, поза и гъвкавост, по един динамичен и забавен начин, така че да получите една чудесна тренировка. Това е не само страхотен нов начин да поддържате форма, но и уникално преживяване. Пол денс уроците са базирани на хореографски съчетания, които се фокусират върху обучението на танцови елементи в комбинация с атлетични движения. В Пол денс танците над 60% се набляга на акробатиката, а в останалата част на артистичност в изпълнението.

Продължителност на класа: 60/90 мин
Препоръчително облекло: къс клин, потник, чорапи, малка кърпа за ръце и постелка

 
 

Pole (Sport) /пол спорт/

 

Пол Спорт е отделен спорт, в който физическите данни и сложността на елементите е от първостепенно значение. Изисква сила, издръжливост, координация и гъвкавост.

Продължителност на класа: 60/90 мин
Препоръчително облекло: къс клин, потник, чорапи, малка кърпа за ръце и постелка

 
 

Exotic Pole Dance /екзотик пол денс/

 

Екзотик Пол денс е най-чувствителният и най-еротичният от всички области на Pole танците. Той е много подобен на стриптийза, но те не са едно и също нещо. Точно като в класически стриптийз, основната задача на Екзотик Пол денс е еротиката и красотата на тялото, в който задължително присъствие имат танцови техники, модерен балет, бурлеска и акробатика придружени с музика. В него се набляга на пластичност, елегантност, сексуалност, артистичност, хореография и музикалност. На 60% от хореографията е танц и 40% акробатика. В повечето случаи няма ограничения в облеклото (латекс, лак, кожа), обувки на висок ток, ботуши и други аксесоари. В Екзотик Пол денс акцентът пада върху пластичност, музикалност и хореография на елементите.

Продължителност на класа: 60 мин
Препоръчително облекло: къс клин, дълъг клин, потник, чорапи или 7/8 чорапи, наколенки, малка кърпа за ръце

 
 

Pole Art /пол арт/

 

“Пол Арт” e клас, в който се изучават кратки хореографии, съчетаващи техники от съвременния танц, акробатични елементи на пилон и под, както и преходите между тях. В часовете по “Пол Арт” се акцентира върху стъпките, движенията, позициите и изразителността на тялото и лицето по време на танца. В него ще имате възможността да работите върху двигателната си култура, издръжливостта и артистичността си.

Продължителност на класа: 60 мин
Препоръчително облекло: дълъг клин, къси панталонки, спортно бюстие, потник, калци, чорапи, наколенки за танци, малка кърпа за ръце

 
 

Pole Fitness

 

Пол фитнес е силова тренировка със собствено тегло, която се провежда на пилон в три части: интензивна кардио загрявка, 45/50 мин., силово натоварване, кратка разтяжка за тонизиране на мускулите след натоварването. В Пол фитнес часовете се акцентира на серии от основни силови упраженения, които се правят за брой повторения или за единица време с кратки почивки. Пол фитнесът оказва значително влияние върху тялото, тъй като концентрира натоварването в отделните мускулни групи и развивива мускулатурата, двигателната култура, силата и издръжливостта на вашето тяло. Класът е подходящ, както за спортуващите Пол денс, които желаят да подобрят своите умения на пилон и да развият потенциала си, така и за хора, които искат да оформят тялото си с по-нестандартна тренировка, без допълнителни тежести.

Продължителност на класа: 60 мин
Препоръчително облекло: дълъг клин, потник, чорапи

 
 

 

Pole Kids /пол денс за деца/

 

Пол Денс за деца представлява забавна и ангажираща вниманието физическа активност,  която ще мотивира децата Ви да се придържат към активен и здравословен начин на живот от малки.

Класовете по Пол Денс ще допринесат за необходимите умения, които детето трябва да притежава в различните стадии на растеж:

 • развиване на двигателната култура на детето
 • участие в различни отборни игри – допринася за социалното развитие на детето и реакции в конкурентна среда
 • изпълнение на прости танцови движения
 • развиване на гъвкавост, сила, техника, контрол и баланс

Класовете по Пол Денс също ще насърчат Вашето дете да развива своето въображение и креативност чрез различни активности, включващи и изключващи пилон. Осигурени са различни индивидуални, дуетни и групови занимания. Всеки клас е специално създаден, така че децата да усвояват различни движения и да развиват физическата си култура докато се забавляват!

Инструкторите ни са изцяло квалифицирани за работа с деца. Осигурена е зона за родители, където да наблюдавате детето си по време на заниманията или просто да отдъхнете докато то се забавлява.

Продължителност на класа: 60 мин
Препоръчително облекло: къс клин, потник, чорапи, малка кърпа за ръце и постелка

 
 

Stretching /стречинг/

 

Стречингът е набор от упражнения, насочени към развитието на гъвкавост, разтягане и подвижност на ставите.

Включва статични елементи от йогата, дихателни практики, упражнения за издръжливост и баланс, наземна гимнастика, елементи от пилатес и балет.

Тези уроци включват всички мускулни групи. Вие не само ще бъдете в състояние да направите шпагат или да увеличите своята гъвкавост, но и ще подобрите еластичността на мускулите си. Стречингът влияе благоприятно за подобряване на стойката, облекчаване на стреса след тежък ден и укрепване на вашия тонус.

 • разтегливостта се отнася до мускулите, сухожилията и лигаментите, т.е. това е способността на влакната да увеличават дължината си под въздействието на приложен натиск. Това понятие не трябва да се бърка с “еластичност”.
 • еластичността е качество на мускулите, което им позволява да възстановяват първоначалната си форма след деформация – под въздействието на тежест или след разтягане. Когато мускулът е съкратен, еластичността му нараства за сметка на разтегливостта; при мускулна умора се увеличава разтегливостта.
 • мобилността е качество на ставите, което зависи от няколко фактора и се отнася до обхвата им на движение.
 • гъвкавост обикновено използваме като общо понятие, обединяващо горните две. Това е способността на човек да извършва движения с широк обхват, тя може да е вродена или придобита. Гъвкавостта зависи както от мобилността на ставите, така и от разтегливостта на влакната, мускулния тонус и температура, и мускулната еластичност.
 • мускулен тонус наричаме състоянието на леко съкращение на мускулите в покой. Той се регулира от работата на нервната система и поддържа стойката на тялото. “Добър” и “лош” тонус са условни понятия, като “лош” се отнася до двете крайности: при нисък тонус налице е лоша стойка, липса на координация в движенията.

Ако тонусът е прекалено висок, става въпрос за т.нар. “ригидна”, претренирана, твърда мускулатура. Добрият мускулен тонус ни осигурява свобода на движенията и добра координация, отлага момента на настъпването на умора.

Продължителност на класа: 60 мин
Препоръчително облекло: дълъг клин, потник, чорапи, постелка

 
 

Hatha (Хата) Yoga

 

Хатха (Хата) йога e система от физически, умствени и духовни практики, чиято цел е да се трансформират тялото и ума. Йога е една от шестте индуистки философски школи, която приема медитацията за основно средство за постигане на освобождението.
Йога има пет опорни точки:

 • правилни упражнения (асани) – тялото ни е предназначено да се движи и да се упражнява. Ако начинът ни на живот не осигурява достатъчно движение на мускулите и ставите с времето се появяват болести и дискомфорт. Подходящите упражнения трябва да са приятни, за този, който ги изпълнява и в същото време полезни за тялото, ума и духа.
 • правилно дишане (пранаяма) – йога ни учи как да използваме максимално дробовете си и да контролираме дишането. Правилното дишане трябва да е дълбоко, бавно и ритмично. Това подобрява жизнеността и прочиства ума.
 • правилна релаксация – чрез пълно отпускане на мускулите се подмладява нервната система и се постига вътрешен мир.
 • Правилна диета – храната, която ядем повлиява ума ни. Йога препоръчва вегетарианска храна.
 • позитивно мислене и медитация — това е най-важната част. Ние сме това, което мислим. Трябва да се стараем да мислим позитивно и творчески, което ще ни помогне да постигнем отлично здраве и спокоен ум. Позитивен поглед към живота може да бъде развит чрез изучаване и практикуване на техниките от философията Веданта.

Продължителност на класа: 60 мин
Препоръчително облекло: дълъг клин, потник, чорапи

 
 

Power (Силова) Yoga

 

Силовата йога – жизнено тяло и хармонична душа

Има различни видове Йога, чиято роля е да отпускат тялото, ума и душата и да освобождават напрежението и стреса. Всеки вид обаче има различни методи на въздействие.

Пауър Йога е един от новите стилове, който започва все повече да придобива популярност у нас. Основната отличителна черта е, че при нея няма точна последователност на асаните. Друго, с което се различава от класическата Хатха Йога е, че отделните пози са свързани една с друга чрез плавен преход – т.нар. „поток, преливане – флоу”.

Toвa ce нapичa oщe Bиняca и в peзyлтaт ce пocтигa cъвъpшeнo eдинcтвo и блaгoдaт. B oчитe нa чoвeĸ, ĸoйтo нe пpaĸтиĸyвa Йoгa, движeниятa мoгaт дa изглeждaт лeĸи и cвoбoдни, cpaвними c тpaнc тaнци.

Комбинациите могат да бъдат структурирани, така че да са подходящи и за хора, които не са се занимавали до момента с Йога и в бъдеще да се трансформират спрямо нуждите и възможностите на практикуващия.

Стилът се счита и за един от най-добрите начини за сваляне на килограми, тъй като съчетава в себе си цялостните ползи от Йога, а в същото време изразходва голямо количество енергия.

В часовете по Пауър Йога ще обърнем внимание на следните активности:

 • Загрявка на ставите и “Сурия Намаскар”(Слънчеви упражнения) ;
 • Дихателна практика “Прана” – пълно йогийско дишане;
 • Кратка релаксация за един приятен и отпускащ завършек на заниманието.

Продължителност на класа: 60 мин
Препоръчително облекло: дълъг клин, потник, чорапи

 
 

Детска йога /Kids yoga/

 

Защо йогата е важна за децата? Какви са ползите от нея?

Ето и отговорите на тези въпроси:

 • Подобрява вниманието и концентрацията
 • Разширява въображението
 • Успокоява ума и намалява напрежението и стреса
 • Регулира метаболизма
 • Допринася за правилното функциониране на жлезите с вътрешна секреция
 • Активира вътрешна мускулатура
 • Развива гъвкавост, координация и обща физическа култура.

Продължителност на класа: 60 мин
Препоръчително облекло: дълъг клин, потник, чорапи

 
 

Детска въздушна йога /Kids fly yoga/

 

А защо въздушна йога за деца?

 • Защото няма дете, което да не обича да се забавлява, да се люлее, да „лети“.
 • Защото люлките са прекрасен начин да превърнем йога практиката в истинско забавление.
 • Защото изпълнявайки упражненията върху люлка, работим както за тялото, така и за радост и усмивка, която е необходима на децата, за да растат щастливи.

Продължителност на класа: 60 мин
Препоръчително облекло: дълъг клин, потник, чорапи

 
 

Aerial yoga /Въздушна йога/

 

Въздушната йога е уникален спорт, който комбинира йога пози, гимнастика и силови елементи, в невероятно релаксиращо положение за тялото в специални хамаци, окачени на тавана. Практикуването на Въздушна хога намалява мускулното напрежение, болките във врата и гърба. Освен релаксиращото въздействие, което оказват върху тялото, заниманията увеличават подвижността на ставите и влияят благоприятно на гръбначния стълб и стойката на тялото. Повишената циркулацията на кръвта и енергията спомага за регулиране на теглото, подобрява концентрацията и психическото функциониране. В течение на времето, неусетно развивате сила, гъвкавост и баланс. Все пак, важно е да се отбележи, че при определени физически състояния, е желателно да се избягват заниманията по въздушна йога:  хипертония, глаукома, тромбоза, тромбофлебит, бременност, увеличена щитовидна жлеза, скорошни и недоизлекувани травми.
Продължителност на класа: 75 мин
Препоръчително облекло: дълъг клин, потник, чорапи

 
 

Aerial hoop /Въздушен обръч/

 

Въздушен обръч – това е една от най-запомнящите се разновидности на въздушната гимнастика, комбинираща бързина, издръжливост, сила, баланс на тежестта и гъвкавост – всичко това е съчетано в една тренировка, придружено с полет и пируети във въздуха. Малцина смятат, че са в състояние да се научат да го практикуват, но за осмелилите се да опитат, първите резултати са видими след броени тренировки.  А само след няколко месеца на методично обучение, ще сте в състояние да подготвите цял акробатичен номер.

Продължителност на класа: 60/75 мин
Препоръчително облекло: дълъг клин, потник, чорапи, постелка

 
 

Aerial silks /Въздушни воали/

 

Въздушна акробатика (воали)Въздушният танц е широко понятие за съвременен танцов стил, който включва използването на окачено оборудване. Въздушната акробатика e едно от най-популярните циркови изкуства, практикувани по цял свят. Занимaнията по въздушна акробатика на воали изискват висока степен на сила, гъвкавост, баланс и най-вече кураж и желание да се впуснете в това нестандартно изживяване, преодоляващо гравитацията и опълчващо се срещу законите на физиката. На различни височини, без допълнително обезопасяване, се изпълняват акробатични пози, като чрез увиване на частите на тялото около воала, изпълнителят се предпазва от падане.
Продължителност на класа: 60/75 мин
Препоръчително облекло: дълъг клин, потник, чорапи, постелка

 
 

Aerial hoop & silks for kids /Въздушна акробатика за деца/

 

Въздушната акробатика (обръч, воали, хамак и др.) за деца представлява забавна и ангажираща вниманието физическа активност, която ще мотивира децата Ви да се придържат към активен и здравословен начин на живот от малки. Класовете по въздушна акробатика ще допринесат за необходимите умения, които детето трябва да притежава в различните стадии на растеж:

 • Развиване на двигателната култура на детето;
 • Участие в различни отборни игри;
 • Допринася за социалното развитие на детето и адекватните му реакции в конкурентна среда:
 • Изпълнение на прости танцови движения:
 • Развиване на гъвкавост, сила, техника, контрол и баланс;

Класовете ще насърчат Вашето дете да развива своето въображение и креативност чрез различни активности, включващи и изключващи обръч, воали, хамак и др. Осигурени са различни индивидуални, дуетни и групови занимания. Всеки клас е специално създаден, така че децата да усвояват различни движения и да развиват физическата си култура докато се забавляват! Инструкторите ни са изцяло подготвени за работа с деца.

Продължителност на класа: 60 мин
Препоръчително облекло: дълъг клин, потник, чорапи, постелка

 
 

Pole & aerial fitness

 

Пол и Ериъл Фитнес е интензивна силова тренировка, изградена на базата на упражнения на пилон, воали, обръч и шведска стена. Той е алтернативна форма на фитнес, в пъти по-ефективна и развлекателна от стандартния фитнес, която ще Ви помогне да развиете сила и функционална мускулатура, използвайки единствено тежестта на собственото си тяло. Тренировката съчетава в себе си базови силови упражнения от Пол Денс и Въздушната акробатика. Този метод натоварва не отделна, изолирана мускулна група, а множество мускулни групи едновременно, само с едно упражнение. Чрез голямата повторяемост на движенията не се позволява натрупването мускулна маса, а целенасочено се укрепва дълбоко разположената мускулатура. Предварителна физическа подготовка не е необходима. Съчетаването на Пол и Ериъл Фитнес с останалите тренировки на пилон спомага за ускореното постигане на желаните от Вас резултати.

Продължителност на класа: 60 мин
Препоръчително облекло: дълъг клин, потник, чорапи

 
 

Contemporary dance /Съвременен танц/

 

Съвременен танц  /контемпорари денс/ е вид танц който включва техника на освобождаване, практика на движение, насочена към дишането, мускулната релаксация, използването на гравитацията и инерцията, за да се улесни ефикасното движение. Техниката на освобождаване се фокусира върху принципите на “лекота на движение” и плавност. Ще се научите как да намалявате напрежението в тялото, за да създадете свобода на движение. Освобождаването на лекотата на тялото и използването на дишането за подтикване на движението е част от учебния процес. Стилът се фокусира върху използването на енергия, гравитация и инерция за създаване на динамично движение.

Продължителност на класа: 90 мин
Препоръчително облекло: дълъг клин, тениска или блуза с дълъг ръкав, чорапи

 
 

Bungee fitness and dance /Бънжди фитнес и денс/

 

Bungee fitness and Dance – новият уникален и забавен начин за високоинтензивна тренировка!

Bungee fitness and Dance е специално разработена иновативна тренировъчна програма за укрепване на мускулите чрез свободата на движението. Развива сила, гъвкавост, баланс, координация и тонус за цялото тяло. Комбинира в себе си аеробни, акробатични и танцови движения със средно до високо ниво на интензивност.

Благодарение на помощта, която оказва бънджито, гравитацията се преодолява лесно, което прави изпълението на упражненията атрактивни, но същевременно и безопасни. За разлика от други спортове, тук липсва натоварване на ставите. В допълнение, това е един прекрасен начин да укрепим и заздравим цялостно мускулатурата си без дори да осъзнаваме.

Bungee fitness and Dance тренировките предлагат огромно количество забавление. Летенето в залата, докато сте прикрепени към тавана, ви кара да се чувствате напълно безтегловни и безгрижни, а тялото отделя ендорфини, което ви кара да се чувствате радостни и щастливи.

Може да се чудите какви упражнения могат да се правят докато сте прикрепени към тавана.

Е, повече, отколкото си мислите! Има безкрайни варианти, с които да „подправите“ вашата Bungee тренировка. В зависимост от личните предпочитания и физически възможности, вие и вашият треньор, избирате какъв тип натоварване е подходящо – интервални силови упражнения, летежи, скокове, завъртания или просто всичко това в комбинация на танц.

Благодарение на универсалността си Bungee Fitness e идеален за всички, независимо от възрастта или физическото състояние.

Не пропускайте да се докоснете до новото попълнение във въздушния свят на Pole Dance Bulgaria!

Продължителност на класа: 60 мин
Препоръчително облекло: дълъг клин, топ (областта на тази и корема е необходимо да бъде покрита), чисти маратонки (по желание)

* Bungee Fitness and Dance не работи с карти Мултиспорт

Свържете се с нас